Sekiz E Gençleri RKeskin (8/E)

Son Senemiz Olan Bu Yılda Ben Webmaster Olan Mustafa Duman Sınıfımıza Ayrılsakda Konuşabileceğimiz, Mesajlaşabileceğimiz Bir Forum Açmak İstedim..Katılımlarınızı Bekliyorum..! :D

    DEDE KORKUT HİKAYELERİ SINAV SORULARI

    Paylaş

    DumanMustafa
    Admin

    Mesaj Sayısı: 27
    Kayıt tarihi: 08/01/11
    Yaş: 17
    Nerden: Bursa

    DEDE KORKUT HİKAYELERİ SINAV SORULARI

    Mesaj  DumanMustafa Bir Salı Ocak 25, 2011 6:01 am

    DEDE KORKUT HİKAYELERİ

    SORU 1. Boğaç Han’ın babasının adı nedir?

    A)Dirse Han
    B)Bayındır Han
    C)Salur Kazan
    D)Bamsi Beyrek
    E) Kazım Efendi

    CEVAP: A

    SORU 2. Boğaç Han kimler tarafından hile ile tuzağa düşürülüp yaralanmıştır?
    A)Düşman ülke askerleri tarafından
    B)Dirse Han’ın kırk yiğidi tarafından
    C)Mahallenin gençleri tarafından
    D)Tepegöz tarafından
    E) Rum Beyi Yorgi tarafından

    CEVAP: B

    SORU 3. Dede Korkut adlı hikaye kitabında kaç tane hikaye vardır?
    A)10
    B)11
    C)12
    D)13
    E)14

    CEVAP: C

    SORU 4. Bansı Beyrek hikayesinde çocuğu olmadığı için yakınan bey kimdir?
    A)Salur kazan
    B)Bansı Beyrek
    C)Pay Püre Bey
    D)Oğuz Kağan
    E)Bayındır Han

    CAVAP : C

    SORU 5. Dede Dumrul kiminle savaşıyor?
    A)Rum askerleriyle
    B)Azraillerle
    C)Diğer beyliklerle
    D)Tepegözle
    E)halkına ihanet eden yiğitlerle
    CEVAP: B

    SORU 6.Eski Türk beylerinin uykusu kaç gün sürer?
    A) 1gün
    B)3 gün
    C)5 gün
    D)7 gün
    E)9 gün

    CEVAp : d

    SORU 7.Trabzon Tekürü Beyler beyi kimden kime hediye alarak bir şahin göndermiştir?
    A)Uruz Beye
    B) Salur Kazana
    E)Bayındır Han’a
    C)Dede Korkuta
    D)Uzun Kacaya

    Cevap: B

    SORU 8.Kağan Turalı yiğidin hayalindeki kızı alabilmesi için yapması gereken nedir?
    A)Babasını Rumların elinden kurtarmak
    B)Büyük bir kahramanlık göstermek
    C)Canavarları öldürmek
    D)Kızın gönlünü çelmek
    E)Bir beylik sahibi olmak

    CEVAp : C

    SORU 9.Dede Korkut hikayelerin yazarı kimdir?
    A)Dede Korkut
    B)Eflatun Cem Bey
    C)Ziya Gökalp
    D)Oğuz Kağan
    E)Yazarı yoktur

    CEVAP : E

    SORU 10.Dede Korkut hikayeleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Hikayelerde Dede Korkut kopuzuyla şiir okur şarkı söyler
    B)Dede Korkut Hikayelerinde Türklerin yaşayışlarına dair izler bulunur
    C)Hikayelerinde şiirlerde vardır
    D)Hikayelerde Oğuz Kağan’ın başından geçenler abartısız bir şekilde anlatılmıştır
    E)Dede Korkut hikayeleri Türk örf adet ve geleneklerine ait izler taşır
    CEVAP: D

      Forum Saati Cuma Ağus. 22, 2014 5:55 am